[PA*] ΠΑΤΡΟΝΙΣΤ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤ (εξ αποστάσεως)

Έναρξη προγράμματος: 

Group A: Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, 6.30μμ - 9μμ

Group B:  Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, 6μμ - 8.30μμ

Συνολική διάρκεια σπουδών: 

Ένα ακαδημαϊκό έτος βασική εκπαίδευση (6 ενότητες) 

Παρακολούθηση:

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα παραδίδονται σε πραγματικό χρόνο μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Τα μαθήματα βιντεοσκοπούνται και παραμένουν στο cloud για 1 εβδομάδα ώστε να μπορεί ο μαθητής να τα παρακολουθήσει σε δέυτερο χρόνο για επανάληψη.

1 μάθημα την εβδομάδα.

 

 • Group A: Κάθε Πέμπτη από Οκτωβρίου 6.30μμ - 9μμ  (χωρίς διάλειμμα)

 • Group B:  Κάθε Σάββατο από 21 Νοεμβρίου 6μμ - 8.30μμ (χωρίς διάλειμμα)

Εξεταστικές:

Ιανουάριος, Απρίλιος, Ιούλιος

Δίδακτρα (6 ενότητες):

€1380

 

Τρόποι πληρωμής:

10 μηνιαίες δόσεις των €138

Προβλέπεται 15% έκπτωση στη συνολική προεξόφληση των διδάκτρων

Έκπτωση:

10% για φοιτητές και για ανέργους με κάρτα ΟΑΕΔ στα ευέλικτα σεμινάρια και στα ενιαία προγράμματα.

Το πρόγραμμα Πατρονίστ / Μοντελίστ

Ενώ τόσο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως επικρατεί η αντίληψη ότι η βιομηχανία της Μόδας αντιμετωπίζει προβλήματα κυρίως λόγω της περιρρέουσας  οικονομικής κρίσης την τελευταία δεκαετία, ένα επάγγελμα κλειδί του χώρου συγκεκριμένα αυτό του πατρονίστ είναι σε κρίση.  Σημειώνεται ένα εμφανές έλλειμμα άκρως εξειδικευμένου και ευέλικτου δυναμικού απόφοιτων σχολών Μόδας αλλά και γενικότερα επαγγελματιών του χώρου, με ικανότητα στον σχεδιασμό και δημιουργία πατρόν, έτοιμα να απορροφηθούν και αξιοποιηθούν στην ελληνική και διεθνή βιομηχανία. Είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον ότι αυτό το κενό στην αγορά εμφανίζεται έντονα περισσότερο στην χώρα μας σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.  

 

Η συγκεκριμένη έλλειψη πατρονίστ-μοντελίστ συμβάλλει αρνητικά στην ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων μικρών και μεγάλων του χώρου, αναγκάζοντάς τες να αναζητούν και να αναθέτουν το σημαντικό αυτό πρωταρχικό κομμάτι της παραγωγής σε συνεργάτες και εργολάβους του εξωτερικού με αρνητικά αποτελέσματα για την αγορά εργασίας της χώρας.

Μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις χρειάζονται όλο και περισσότερο τις υπηρεσίες εξωτερικών συνεργατών πατρονίστ. Το έλλειμμα προσφοράς ικανών πατρονίστ στην Ελλάδα αποτελεί μοναδική ευκαιρία για μία πολύ ικανοποιητική και προσοδοφόρα επαγγελματική καριέρα για έναν ικανό , ευέλικτο και άρτια εκπαιδευμένο επαγγελματία.

 

Σχεδιαστές που στερούνται είτε γνώσεις στο πατρόν ή διαθέσιμο χρόνο να καταπιαστούν με αυτό, αναζητούν συνεργάτες πατρονίστ που έχουν αναπτύξει δημιουργικές και καινοτόμες τεχνικές σχεδιασμού πατρόν, ώστε να είναι σε θέση να τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν και να μεταφράσουν τις ιδέες τους, αποτελεσματικά. Επιπλέον παρατηρείται μια αυξανόμενη αναγνώριση της σημασίας της σχέσης μεταξύ πατρόνιστ και σχεδιαστή στην παραγωγική διαδικασία

Ο στόχος του προγράμματος Πατρονιστ/Μοντελίστ είναι η προσαρμογή και ή ανταπόκριση στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση στο χώρο της κατασκευής ενδύματος στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς για ικανούς, ευέλικτους, καινοτόμους και τεχνολογικά ενημερωμένους πατρονίστ. Παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και σε απόφοιτους Σχεδίου Μόδας που είτε δεν έχουν γνώσεις Πατρόν ή αισθάνονται την ανάγκη να ανανεώσουν την αυτοπεποίθηση τους πάνω στο αντικείμενο,  υλοποιείται ο σκοπός του προγράμματος δηλαδή η μεγιστοποίηση των επαγγελματικών προοπτικών των αποφοίτων.

Οι απόφοιτοι είτε  του 1ου έτους που καταπιάνεται με την βασική εκπαίδευση Πατρόν/Ραπτικής, ή και όσοι συνεχίσουν επιτυχώς στο 2ο έτος που αφορά στις τεχνικές πατρόν υψηλής ραπτικής όπως Μουλάζ, ιαπωνικά καινοτόμα σχέδια  και εφαρμογές ηλεκτρονικού σχεδιασμού πατρόν CAD/CAM, όχι μόνο θα είναι ανταγωνιστικοί επαγγελματίες αλλά θα συμβάλλουν επίσης στην ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας Μόδας είτε ως ανεξάρτητοι συνεργάτες, ή ως σημαντικά στελέχη σε οίκους Μόδας,  ατελιέ και βιοτεχνίες.  

Οι 6 ενότητες του προγράμματος :

Βασική Εκπαίδευση Πατρόν-Ραπτικής

 • Πατρόν | Κοπτική | Ραπτική για σταθερά υφάσματα (φούστες, μπλούζες, φορέματα, πουκάμισα, σορτς, παντελόνια, ολόσωμες φόρμες, σαλοπέτ, σακάκια, παλτό)

 • Πατρόν | Κοπτική |Ραπτική για ελαστικά υφάσματα (κορμάκι, μπλούζα, φόρεμα, κολάν, μαγιό/εσώρουχο ολόσωμο και μπικίνι, ολόσωμη φόρμα)

 • Μεγέθυνση - Σμίκρυνση πατρόν

 • Πατρόν με σωματομετρία Sur Mesure​ (τεχνική ατελιέ)

Για αναλυτικές πληροφορίες της ύλης μας μπορείτε να διαβάσετε τις ενότητες στο κουμπί με τα ευέλικτα σεμινάρια Πατρόν | Ραπτικής ενότητες 1-6.

Προαιρετικά Masterclasses (δια ζώσης)

 • Υφασματολογία

 • Επεξεργασίες Υφάσματος

 • Μουλάζ (Στενό φόρεμα, Βικτωριανό πουκάμισο/σακάκι, παραδοσιακός κορσές και φούστα για νυφικό ή αμπιγιέ)

 • Μουλάζ (1930's eveningwear/Hollywood techniques: λοξό κόψιμο, πιέτες και ντραπέ)

 • Καινοτομικό Advanced Πατρόν με Βρετανικές και Ιαπωνικές τεχνικές 

 • Ψηφιακός βιομηχανικός σχεδιασμός πατρόν CAD/CAM 

 • Ψηφική μεγέθυνση / σμίκρυνση  & Ψηφικές τοποθετήσεις / στρώσεις κοπής CAD/CAM

 • Κοστολόγηση δειγμάτων και παραγωγής. Ανάλυση τεχνικών σχεδίων και μονάδων παραγωγής ενδυμάτων 

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 1 ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΟΠΠΕΠ 2101689 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

© 2021 ROMINA KARAMANEA FASHION SCHOOL

Ομήρου 43 Κολωνάκι 106-72 Αθήνα |211 4191985 | info@rominakaramanea-fashionschool.com

Athina